Baby Planeta

14.
Jun
2020
Poznati roditelji
Ljubav prema detetu ne može se uporediti ni sa jednim drugim osećanjem. Često sam slušala od drugih koliko se voli svoje dete, ali nisam mogla ni da zamislim dok nisam to doživela. S obzirom na to da sam morala na carski rez, tata je prvi video našu ćerku i poslao mi njenu fotografiju dok sam ležala na intenzivnoj nezi.
14.
Jun
2020
Poznati roditelji
Rođenje prvog deteta, ćerke Anđele pre 16 godina, bilo je nešto novo, specifično. Dugo nisam shvatao da sam postao tata. Za sina Momčila, koji ima 13 godina, već sam bio spremniji. A najmlađi, trogodišnji Miloš baš nas je uzburkao, podmladio, doneo neku novu energiju.
14.
Jun
2020
Poznati roditelji
Trenutak kada sam prvi put uzela Filipa u ruke ne mogu ni sa čim da uporedim. Srce je bilo prepuno ljubavi i sreće, oči pune suza radosnica, a u glavi samo njegov lik i želja da ga grlim ceo dan i noć. Dovoljan je bio njegov miris da sav postporođajni bol nestane.
14.
Jun
2020
Poznati roditelji
Nijedna uloga glumca Nebojše Milovanovića (44) nije prošla nezapaženo. Od prve, Jovana Slobenovića u filmu „Lajanje na zvezde“ snimljenom 1998, preko sina bosanskog Srbina u „Buretu baruta“ do Antoana u filmu „Nigde“. Televizijski gledaoci vole ga i pamte kao kapetana Kašanina u „Vojnoj akademiji“ i narednika Perkića u „Čizmašima“.
14.
Jun
2020
Poznati roditelji
Ljubav koja prožima svaku njegovu izgovorenu reč o ćerkama Nadeždi (15) i Veri (5) čini se da je beskonačna. Dok govori o minulim godinama očinstva, kaže da u svakom odrastanju ima mnogo izazova, ali da se uvek trudio da ih rešava s ljubavlju i strpljenjem.  
14.
Jun
2020
Poznati roditelji
Celoga života maštao sam kako će izgledati trenutak kada prvi put u ruke uzmem svoje dete. Pitao sam se kako ću se osećati kada na tom malenom novom životu vidim makar delić sebe. Oko, uvo, šaku, prst, stopalo, nos… Sada kada se to desilo, znam da ništa lepše nisam doživeo. Maksim je ostvarenje mog najvećeg sna.
14.
Jun
2020
Poznati roditelji
Novinarka sportske redakcije i voditeljka Radio Televizije Srbije Tijana Jevtić više od dve decenije gradi uspešnu karijeru u toj medijskoj kući. Štaviše, jedna je od prvih žena u sportskom novinarstvu koje je do ne tako davno bilo rezervisano samo za muškarce. U svet medija ušla je, kako kaže, pre svega zbog velike ljubavi prema sportu.
14.
Jun
2020
Poznati roditelji
Dramska umetnica debitovala je 1998. godine, tada student i stipendista pozorišta „Duško Radović“. Ubrzo je zapažena njena gluma u „Mješovitom braku“, gledaoce je kupila ulogom Milke u TV filmu „Položajnik“, a definitivno ih osvojila 2009. igrajući Nađu u popularnoj seriji „Ono kao ljubav“.
14.
Jun
2020
Razvoj deteta
Svaka fizička aktivnost od ogromnog je značaja za razvoj dece, jer se razvoj centralnog nervnog sistema (CNS) stimuliše pokretom. To je tako od prvog pokreta u majčinom stomaku, a naročito je važno posle rođenja budući da svaki pokret pozitivno utiče na razvoj mališana.
14.
Jun
2020
Trudnoća
Alergija predstavlja poremećaj imunskog sistema koji se javlja kod nekih osoba,  a  ispoljava se neadekvatnom i u značajnom broju slučajeva veoma burnom reakcijom na antigene (alergene) koji stupaju u kontakt sa organizmom preko organa za varenje, disajnih puteva, kože ili na neki drugi način.
14.
Jun
2020
Trudnoća
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije oko 30 odsto populacije pati od bolesti proširenih (varikoznih) vena, a žene gotovo četiri puta češće. Uzroci ovog oboljenja su različiti, a kao glavni faktori rizika navode se genetska predispozicija (ako je jedan roditelj imao proširene vene, 
14.
Jun
2020
Trudnoća
Promene u fizičkom i psihičkom funkcionisanju, povremeni strah i anksioznost, strepnja zbog ishoda trudnoće, pravilnog razvoja i zdravlja bebe, kao i briga o postporođajnom snalaženju u ulozi majke deo su svakodnevice gotovo svake trudnice. U vreme praznika i letovanja ovom nizu pitanja buduće mame sebi postavljaju još nekoliko: da li  uopšte smem da putujem, koje je najbolje prevozno sredstvo, koliko put najviše može da traje...? 
14.
Jun
2020
Trudnoća
Od trenutka začeća fetus se kreće. Namešta se u mekanoj i prijatnoj ušuškanosti majčine materice. Zato je za svaku zdravu trudnoću poželjno da se žena kreće, jer se kretanjem bebi omogućuje normlan i zdrav razvoj. Naravno, samo ukoliko nema nikakvih problema pa je lekar-akušer preporučio mirovanje. U svim drugim slučajevima dovoljno je povesti računa da izabrana fizička aktivnosti ne bude kontraindikovana ili preterano intenzivna jer bi plod ostao bez kiseonika ili potrebnih hranljivih materija. Zato je vrlo važno da profesionalac koji radi sa trudnicom bude stručan i iskusan. 
14.
Jun
2020
Trudnoća
Da vrate liniju i formu od pre trudnoće, želja je većine porodilja. Neke taj cilj brzo i lako ostvare, dok drugima baš i ne polazi za rukom, pa posežu za dijetama i promenom načina ishrane koji, ponekad, mogu da štete i njima i bebama. O vežbanju malo njih razmišlja što obično pravdaju nedostatkom vremena. 
14.
Jun
2020
Trudnoća
Trudnice i njihove porodice strahuju kada je reč o uzmanju lekova u trudnoći, ali taj strah je prilično neosnovan jer je za vrlo malo njih dokazano da u terapijskim dozama mogu dovesti do oštećenja ploda. Upotreba lekova u trudnoći je nekada neophodna, pa su  veoma važni blagovremeni saveti farmaceuta o tome koji su lekovi bezbedni.
14.
Jun
2020
Trudnoća
Karlično dno žena mora da obezbedi dobro funkcionisanje bešike, vagine i materice. Anatomska struktura karlice podrazumeva da prednji vaginalni zid svojom elastičnošću drži bešiku u normalnom položaju. 
14.
Jun
2020
Trudnoća
Nimalo nije slučajno što se trudnoća naziva drugo stanje. Najvidljivija promena tog stanja jeste stomak i njega svi vide, ali s promenama u organizmu suočava se samo trudnica. Štaviše, samo drugo stanje  može da bude okidač i za brojne ozbiljne promene u telu budućih mama. Trudnoća, tako, može da dovede do pojave hipertenzije ili da pogorša već postojeći povišeni krvni pritisak. 
14.
Jun
2020
Zdrava beba zdravo dete
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije broj gojaznih se od 1975. godine do danas utrostručio. Istraživanja pokazuju da je trećina svetske populacije gojazna ili prekomerno uhranjena, a među gojaznim je sve više dece i adolescenata. U dečjem uzrastu gojaznost je postala pandemija sa kojom se suočavaju i roditelji i zdravstvene ustanove širom sveta.  
14.
Jun
2020
Zdrava beba zdravo dete
Kijanje, pojačan sekret iz nosa i peckanje u očima uobičajene su reakcije alergičnih na polen drveća, trava i korova, na kućnu prašinu, plesni (buđ), dlake i epitel (perut) životinja. Ukoliko pacijenti imaju ove simptome, reč je alergijskom rinitisu, tj. upali nosa, koji može biti sezonski (intermitentni) ili sporadični (perenialni). 
14.
Jun
2020
Zdrava beba zdravo dete
Potrebe u vitaminu D3 primarno se ostvaruju sintezom u koži pod dejstvom sunčevih zraka, dok je hrana, izuzimajući riblje ulje, morsku ribu, crnu džigericu, žumance i mlečne formule, vrlo oskudna u njemu. Imajući u vidu savremen način života, kao i činjenicu da izlaganje suncu predstavlja veliki rizik za pojavu kožnih maligniteta, pre svega melanoma, jasno je da je čovek značajnim delom ostao bez svog prirodnog i osnovnog izvora vitamna D3. 
string(0) ""
string(0) ""