Poznati roditelji

Kruna je kruna naše ljubavi

Ljubav prema detetu ne može se uporediti ni sa jednim drugim osećanjem. Često sam slušala od drugih koliko se voli svoje dete, ali nisam mogla ni da zamislim dok nisam to doživela. S obzirom na to da sam morala na carski rez, tata je prvi video našu ćerku i poslao mi njenu fotografiju dok sam ležala na intenzivnoj nezi. Tako se prva „zaljubljenost“ u nju desila preko slike, a tek nakon par sati i uživo. I njen tata Peđa i ja očarani smo smo i uživamo u svakoj sekundi sa njom.

Ove reči najbolje pokazuju sreću koju su doživeli Ivana  Selakov, vokalna solistkinja, i njen partner Predrag Mirković, muzički menadžer, kada su postali roditelji. Mala Kruna rodila se 14. novembra prošle godine i u dom ovog poznatog para unela neizmernu radost. Utoliko veću jer su se prinovi nadali gotovo deceniju.

- Bila je to velika želja koja se godinama nije ostvarivala - kaže Ivana. - Zajedno smo celu deceniju i puštali smo da stvari idu prirodnim tokom. Na kraju smo shvatili da više nemamo ni strpljenja ni vremena za čekanje i zato smo se odlučili za vantelesnu oplodnju. Dobila  sam preporuke da se obratim našem najvećem stručnjaku iz te oblasti, doktorki Goci Ivanović. Naravno, nisam se pokajala.

Imala je, kaže, sreće da joj vantelesna oplodnja uspe iz prvog puta. Istovremeno sa mnogo razumevanja i saosećanja govori o ženama koje vode višegodišnju bitku za potomstvo vantelesnom oplodnjom i o njihovom bolu posle neuspeha.

- Srećom, naš proces je bio uspešan iz prvog pokušaja – ne skriva Ivana radost. - Oboje smo bili oduševljeni, ali nismo odmah mogli da shvatimo da nam se to stvarno desilo. Mislila sam da iz prve retko kome uspe i već sam se bila pomirila da ću morati još neki put da pokušam. Za mene je ceo proces vantelesne bio lepo iskustvo zahvaljujući prijatnom osoblju i sestrama koje su mi pomagale i podržavale me, kao i Peđi, mom najvećem osloncu. Bila sam vrlo disciplinovana i slušala sam instrukcije doktorke. Nijednom nisam zakasnila sa terapijom i imala sam pozitivne misli.

Sa pozitivnim mislima stigla je i lepa vest. Trudnoća je potvrđena.

- Imala sam trudnoću kakva se može poželeti - otkriva Ivana. - Često u šali kažem da bih mogla svake godine da budem trudna i da se porađam, jer  je sve teklo lagano. Tome su doprineli i doktori Milan Brakus i Slaven Nedeljković, koji su vodili moju trudnoću, operisali me i ohrabrivali govoreći da je beba dobra i napredna. Nisam imala klasične mučnine niti tegobe. Samo me je od početka mučila gorušica, pa je možda to i doprinelo da se ne ugojim mnogo tokom trudnoće.

Jedino, otkriva naša sagovornica, što je zbog svojih godina strahovala da li će beba biti genetski zdrava, bez neželjenih hromozomskih mutacija.

- U 11. nedelji uradila sam prenatalni test - kaže Ivana. - Saznala sam da je beba dobro i da nosim devojčicu. Tek tada sam počela bezbrižno da uživam u trudnoći. Bebi sam u stomaku puno pevala, što i sada radim.

U to vreme, dok je beba još bila u stomaku, srećni roditelji su odlučili o njenom imenu.

- Čim smo saznali da nosim devojčicu, krenuli smo sa iščitavanjem pravoslavnog kalendara u kom su ispisana sva moguća imena - otkriva Ivana. - Tu smo pronašli  ime Kruna koje je vrlo staro, ali je posle Drugog svetskog rata bilo zapostavljeno. Odmah nam se dopalo i složili smo se, bez dvoumljenja, da je to pravo ime za našu krunu ljubavi.

Dolazak Krune uneo je i mnogo novina u zajednički život porodice Selakov-Mirković.

- Promena je ogromna i istina je da se sa dolaskom bebe život potpuno menja - priča Ivana. - Peđa i ja smo rešili da sasvim sami odgajamo našu ćerku, bez pomoći dadilja i rođaka, i mislim da smo se dobro snašli. Uživamo u svakoj sekundi provedenoj sa njom i podjednako učestvujemo u roditeljskim obavezama. Kao i svi roditelji, i mi imamo poteškoća zbog nespavanja i umora, ali znamo da će sve to ubrzo proći. Kad baš zagusti, baka servis je tu da pomogne. Peđa i ja smo jedno drugome oslonac i podrška, i ponosna sam kako smo se lepo organizovali.

Na pitanje kako Kruna reaguje na mamin božanstveni glas koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, Ivana odgovara:

- Iako je još mala, reaguje na naše glasove i na moje pevanje. Ali samo kad nije mnogo gladna. A ako jeste, u tom slučaju mama i tata gube borbu s potrebom za hranom.

 

Muzička pauza do marta

 

Ivanu Selakov krasi božanstven, moćan glas. Bila je članica grupe „Bjuti kvins“ koja je sa Marijom Šerifović 2007. pobedila na Pesmi Evrovizije. Dobitnica je više od 15 nagrada za najboljeg ženskog izvođača, duet kao i hit godine. U fonoteci ima više od 2.000 otpevanih pratećih vokala, a gotovo deceniju bavi se obrazovanjem mladih za vokalnu tehniku i pevanje. Publika njen povratak na scenu željno iščekuje, a ona najavljuje da će posle nastupa u Novom Sadu za doček Nove godine i 2. januara u Beogradu napraviti pauzu do marta kada planira da se vrati poslu i svojoj publici.

 

Tatina miljenica

 

- Kruna me je potpuno opčinila izgledom, karakterom, voljom... Ali pobornik sam tradicionalnog vaspitanja. Mislim da ću biti stroga, ali pravična majka, pre svega puna ljubavi. Već vidim da će Kruna biti tatina miljenica, jer su oni ostvarili posebnu vezu koja me čini vrlo ponosnom - kaže Ivana Selakov.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara