KOLICA I AUTOSEDIŠTA

 

Prva pomisao na šetnju roditelja sa decom jesu kolica. Postoje nekoliko osnovnih tipova kolica: osnovni modeli kolica, kišobran kolica, letnja kolica, kolica za blizance ili više dece. Pored osnovne podele postoje i dodaci u vidu ramova i nosiljki za kolica.

Ako želite da kupite samo jedna kolica, koja će služiti od rođenja deteta, pa sve dok vam trebaju, onda su osnovni modeli kolica pravi izbor za vas. Takođe odličan izbor u ovu svrhu su kišobran kolica. Po pravilu kišobran kolica za 0+ su najednostavnija za sklapanje i odlaganje.

U Aksinom asortimanu možete pronaći raznovrsna kolica za bebe i decu brendova Chicco, Cybex, Meclaren i mnogih drugih brednova uzrasta 0 meseci + i preko 6 meseci.

Aksa u svojoj ponudi ima kolica koja pružaju najveću stabilnost i pouzdanost. To su takozvana “ kolica 2 u 1 “ i “3 u 1 kolica” koja daju  mogućnost da lako postavite auto sedište na ram kolica. Pored ovakih mogućnosti, Aksa u svom asortimanu ima  Duo i trio sisteme koji pružaju dodatne benefite u vidu velikog prostora za stvari.

Najvažniji odabir za bezbednost deteta sigurno jeste odabir auto sedišta za bebe i decu. Auto sedišta za prevoz dece u automobilima imaju podelu po kategorijama, dok se kategorije dele po grupama. Za bebe ili dete auto sedište mora da odgovara uzrastu i težini deteta. Podela auto sedišta na tri kategorije su:

Auto sedišta za bebe I malu decu do 13kg

Auto sedišta za malu decu od 9-18kg

Auto sedišta ili pomoćna postolja (busteri) za decu od 15-36kg

 

Auto sedišta za bebe i malu decu se koriste od rođenja, pa dok ne bude teška 13kg. Ovakva auto sedišta se postavljaju suprotno od pravca vožnje.

Auto sedišta za decu 9-18kg pripadaju grupi 1 koja se po pravilu postavljaju u smeru vožnje kretanja automobila. Benefit ove grupu sedišta su pouzdani pojasevi.

Auto sedišta za decu od 15-36kg pripadaju grupi 2 i 3 gde se nalaze i busteri.