Metalac - Za posebne trenutke

Posuđe za bebe i decu - Šerpe za dečake i devojčice

Ako do sada niste kuvali sa decom, ovo je idealna prilika da uvedete svoje najmilije u svet kuhinjskih čarolija i spremanje ukusnih obroka u Metalac posuđu . Sigurni smo da će i dečaci i devojčice pronaći svoje favorite u Metalac Disney kolekciji .

Od 24. avgusta do 23. septembra 2021. Disney kolekciju Metalac šerpi možete pronaći u svim Aksa prodavnicama i u Aksa internet prodavnici uz sjajan popust od 50%.

Metalac Disney šerpe su emajlirane – što znači da su dugotrajne, otporne na hemijske uticaje i habanje i jednostavne za održavanje. Mogu se koristiti na svim grejnim telima, uključujući i indukciju.

Pogledajte sve proizvode na akciji u nastavku stranice:

50% popusta na Metalac Disney šerpe u Aksi

Recept Mile Vujisić - @milas_homemade_

Ćufte u paradajz sosu

Od sastojaka vam je potrebno:

500 g mlevenog mesa (možete samo juneće, a odlične su i sa mešanim)
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 jaje
Peršun (ja sam stavila sveži, može i sušeni)
1 parče hleba (samo sredina)
1 kašičica aleve paprike
4 kašike prezli
So, biber
Ulje za prženje ćufti
Sos:
500 ml soka od paradajza
300 ml vode
1 kašičica šećera
3 kašike brašna
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica soli
Biber
Peršun
Pire:
Beli krompir
Parče fete
So
Malkice maslaca
Mleko
Priprema:
Crni i beli luk sitno naseckati (najlakše je u blenderu), a zatim sjediniti sa svim ostalim sastojcima. Ubaciti u frižider dok oljuštite krompir i stavite da se kuva.
*Ja uvek krompir naseckam na sitnije komade jer se tako brže skuva.
Izvaditi smesu za ćufte iz frižidera, praviti kuglice željene veličine, uvaljati u brašno, a potom prebaciti u tiganj/šerpu i pržiti na slabijoj vatri (ulja sipati samo da prekrije dno tiganja).
*Nemojte da vas brine što je smesa malkice mekša, zadržavaju oblik tokom valjanja u brašno i prženja, a divno su mekane kasnije.
Kada se isprže (nakon nekih 7-8 minuta), izvaditi iz tiganja, a u isto ulje dodati brašno i alevu papriku, napraviti zapršku, a zatim naliti sok od paradajza u koji ste prethodno dodali šećer i so, mešati varjačom oko minut, pa malo po malo dodavati vodu.
Zatim ubaciti ćufte, poklopiti i ostaviti da se kuvaju još desetak minuta, taman dok završite pire. Na kraju dodati sitno seckan bosiljak, peršun, biber i još soli po ukusu. *Takođe možete dodati i dva ispasirana čena belog luka, bude još ukusnije.
Pire: Ocediti skuvan krompir, dodati maslac, fetu, so i malkice mleka, pa ispasirati.
Dodavati mleko do željene gustine pirea.
Na kraju sam presula pire u špric za tortu, sipala na tanjir, preko stavila 3 ćufte, dodala sosa, a zatim ukrasila listićima svežeg bosiljka.



Ćufte u paradajz sosu

Od sastojaka vam je potrebno:

500 g mlevenog mesa (možete samo juneće, a odlične su i sa mešanim)
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 jaje
Peršun (ja sam stavila sveži, može i sušeni)
1 parče hleba (samo sredina)
1 kašičica aleve paprike
4 kašike prezli
So, biber
Ulje za prženje ćufti
Sos:
500 ml soka od paradajza
300 ml vode
1 kašičica šećera
3 kašike brašna
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica soli
Biber
Peršun
Pire:
Beli krompir
Parče fete
So
Malkice maslaca
Mleko
Priprema:
Crni i beli luk sitno naseckati (najlakše je u blenderu), a zatim sjediniti sa svim ostalim sastojcima. Ubaciti u frižider dok oljuštite krompir i stavite da se kuva.
*Ja uvek krompir naseckam na sitnije komade jer se tako brže skuva.
Izvaditi smesu za ćufte iz frižidera, praviti kuglice željene veličine, uvaljati u brašno, a potom prebaciti u tiganj/šerpu i pržiti na slabijoj vatri (ulja sipati samo da prekrije dno tiganja).
*Nemojte da vas brine što je smesa malkice mekša, zadržavaju oblik tokom valjanja u brašno i prženja, a divno su mekane kasnije.
Kada se isprže (nakon nekih 7-8 minuta), izvaditi iz tiganja, a u isto ulje dodati brašno i alevu papriku, napraviti zapršku, a zatim naliti sok od paradajza u koji ste prethodno dodali šećer i so, mešati varjačom oko minut, pa malo po malo dodavati vodu.
Zatim ubaciti ćufte, poklopiti i ostaviti da se kuvaju još desetak minuta, taman dok završite pire. Na kraju dodati sitno seckan bosiljak, peršun, biber i još soli po ukusu. *Takođe možete dodati i dva ispasirana čena belog luka, bude još ukusnije.
Pire: Ocediti skuvan krompir, dodati maslac, fetu, so i malkice mleka, pa ispasirati.
Dodavati mleko do željene gustine pirea.
Na kraju sam presula pire u špric za tortu, sipala na tanjir, preko stavila 3 ćufte, dodala sosa, a zatim ukrasila listićima svežeg bosiljka.

Recept Nine novaković - @kuvanje_sa_ninom

Ovsena kaša

Potrebno:

(Šolja od 200ml)

- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1 šolja mleka
- 1 kašika mlevenog lana
- 1/2 jabuke
- 1/2 banane
- 1 kašičica meda
- 1 kajsija (po želji)
Priprema:

Stavite mleko da se ugreje do ključanja, dodajte ovsene pahuljice i lan, mešajte dok se ne zgusne. Dodajte pola banane iseckane na kolutiće, kao i 1/2 jabuke iseckane na kockice. Dodate med na kraju. Sve sjedinite. Preko možete ukrasiti kajsijom (ukoliko želite).

Obrok je odličan za uspostavljanje laktacije, tj. za mame koje doje dečicu.

Prijatno!

Dostava je besplatna za porudžbine preko 2000 dinara.

Rok isporuke je 2 do 4 radna dana.

Za savršene poklone za poseban dan vaših mališana, napravite svoju listu poklona.

Najiskusnija odluka: Auto-pretplata! Svakog meseca na vaš prag stiže sve što bebi treba!

Prijavite se na naš Newsletter za najnovije informacije.