Sve što treba vaša beba

Kupite blendere, grejače, sterilizatore i pumpice po sniženim cenama

 

 

Oko šestog meseca beba počinje da pokazuje zainteresovanost za čvrstu hranu. Beba uči da žvaće i gura jezikom hranu ka nepcima, pa prva hrana treba da bude kašasta kako bi beba što lakše progutala. Prvi kašasti obroci služe da se beba navikne na kašiku i nove ukuse. Uobičajeno je da se prvo ubode žitarice, a potom i povrće blagog ukusa kao što je krompir. mrkva a nakon toga i karfijol, tikvica, brokoli, spanać i grašak.

Zahvaljujući mnogim uređajima za grejanje flašica, odnosno mleka/hrane koja se u njoj nalazi - danas nije nikakva mudrost zagrejati do idealne temperature. Bez obzira na to - temperaturu flašice, pre nego što date bebi, trebalo bi proveriti.

Pritisnite flašicu na svoj obraz ili očni kapak (gde je koža i najosetljivija) Ubrzo ćete osetiti da li je flašica previše vruća ili nedovoljno topla. Mlada flaišica je znak da je temperatura mleka/hrane/čaja adekvatna.

Temperatura flašice bi trebalo da je oko 35 stepeni.

Kako beba raste i razvija se, tako i njen imuni sistem postaje sve jači i snažniji, spreman da se brani od virusa i bakterija. Dok je beba mala njen pribor treba da bude besprekorno čist i po mogućstvu sterilan.

Sterilizacija se vrši jedan put dnevno.

Sterilišu se cucle, flašice, laže, pumpice za izmlazanje i čuvanje mleka, po uputstvu proizvođača.

Iako dojenje ne znači samo hranjenje bebe, već se preporučuje kao idealan način za razvijanje bliskosti i razmenu nežnosti, verovatno nećete baš uvek biti u prilici da podojite bebu. Vaše mleko uz malo veštine možete ispumpati (izmlazati) i njime nahraniti bebu sa flašicom.
Tehniku izmazanja, kao i koliko dugo i koliko često treba da izmazate mleko, treba da vam objasni pedijatrijska sestra ili drugo stručno lice. Mleko možete izmlaziti ručno ili uz pomoć ručne ili električne pumpice za izmlazanje.
Ako koristite pumpicu, dobro pročitajte uputstvo koje ste dobili i proverite da li su svi delovi spremni. Nakon svake upotrebe dobro operite i sterilišite sve delove koji su mogu prati.