Zdrava hrana u Aksi

Izaberite #ZDRAVO #ORGANSKO #BEZGLUTENA

Zdrava ishrana je aktuelna tema o kojoj se iako često, i dalje nedovoljno priča. Da bismo to zajedno promenili, ali i povećali svest o važnosti zdravih namirnica u ishrani, potrebno je da se ne zaustavimo samo na priči, već da svakodnevno koristimo što kvalitetnije namirnice za celu porodicu – za bebe, za decu i za odrasle.
Iako je za roditelje posebno važno da svoje dete od malih nogu uče zdravim navikama koje će ga u budućnosti usmeriti na donošenje ispravnih životnih odluka, unos zdravih namirnica je neophodan apsolutno svima, bez obzira na uzrast.

organska-hrana

Organska hrana u Aksi

 

Organska hrana je proizvedena na zdravom i čistom zemljištu, ekološki čistom okruženju i po principima organske poljoprivrede. Organske namirnice se uzgajaju bez upotrebe sintetičkih hemikalija, ne sadrže veštačke dodatke kao što su pesticidi, hemijska đubriva i GMO (genetski modifikovane organizme), i nikako ne smeju biti tretirane veštačkim prehrambenim aditivima. Upravo zbog ovakvog pristupa, organska hrana ima veću nutritivnu vrednost, sadrži veći procenat hranljivih materija, vitamina i omega-3 masnih kiselina i ima izraženiji miris i ukus.

Kako bi zadovoljila svoje potrošače kojima je organska ishrana stil života, ali i zato što se i sama zalaže za zdrave životne navike, Aksa nudi raznovrstan i bogat asortiman organskih proizvoda u okviru svog Zelenog kutka.

Upotrebom organskih proizvoda jačate vaš imunološki sistem, a organska ishrana se posebno savetuje trudnicama i deci u razvoju.


Šta je "organska hrana"?

  • • hrana bez sintetičkih hemikalija,
  • • ne sadrži veštačke dodatke i GMO,
  • • uzgaja se na zdravom zemljištu,
  • • raste u ekološki čistom okruženju,
  • • ispunjava principe organske poljoprivrede,
  • • tretirana je isključivo prirodnim prehrambenim aditivima.

Ovde možete pronaći slane i slatke grickalice, kaše, suvo voće i orašaste plodove, čajeve, čokolade i mnoge druge zdrave proizvode.

organska-hrana

Hrana bez glutena u Aksi

 

Gluten je sastavni deo većine žitarica kao što su pšenica, raž, ječam i ovas, a nalazi se i u prehrambenim proizvodima poput belog hleba, testenine, kolača, biskvita, krofni, grickalica...

Zbog svog sastava gluten često izaziva alergijske reakcije, pa su bezglutenski proizvodi prvenstveno namenjeni osobama intolerantnim na gluten, ali i svima onima koji planiraju da se hrane zdravije. Posebno je dobar izbor za bebe ukoliko roditelji žele da im izbace industrijski prerađenu hranu iz ishrane.

U Aksinom Zelenom kutku možete pronaći bezglutenske bombone, grickalice, napitke, namaze…

Ako još uvek niste probali ništa bezglutensko, obavezno to učinite što pre jer ove namirnice sadrže više hranljivih sastojaka, vitamina i minerala od onih koji u sebi sadrže gluten.

organska-hrana

Zdrava hrana u Aksi

 

Ako još uvek niste spremni da potpuno pređete na organsku ili bezglutensku ishranu, ali ipak želite da unosite što više zdravih namirnica, idealno mesto za vaš novi početak je sekcija “Zdrave hrane” koja je deo Aksinog Zelenog kutka.

Umesto čokolade pune šećera, odaberite crnu čokoladu sa 0% šećera. Ako vam se jedu palačinke, probajte ih sa zdravim namazom umesto sa preslatkim kremom…

Asortiman “Zdrave hrane” u Aksi je ogroman! Izaberite zdraviju alternativu namirnica u kojima svakodnevno uživate i uživajte bez griže savesti.

organska-hrana

Suplementacija u Aksi

 

Da biste imali jak imunitet, uz zdravu ishranu je korišćenje suplemenata prava dobitna kombinacija.
Suplementi, ili kako se drugačije nazivaju “dodaci ishrani”, su najčešće vitamini, minerali, enzimi, lekovite biljke, amino kiseline i drugi preparati koji mogu biti u obliku kapsula, tableta ili u prahu.

Redovnim konzumiranjem suplemenata organizam dobija povećan unos minerala i vitamina, koji se kroz hranu ne unose u dovoljnoj količini. Suplementi nisu lekovi i ne mogu se uzimati kao zamena za raznovrsnu i nutritivnu ishranu, ali vam mogu pomoći da ih nadoknadite u ograničenim količinama, što će doprineti jačanju vašeg imunog sistema.

U Aksinom Zelenom kutku možete pronaći suplemente za decu i odrasle koji će povoljno uticati na vaše kompletno zdravlje i koji će vam pomoći da napravite pravi balans svih vitamina u vašem organizmu.

Dostava je besplatna za porudžbine preko 2000 dinara.

Rok isporuke je 2 do 4 radna dana.

Za savršene poklone za poseban dan vaših mališana, napravite svoju listu poklona.

Najiskusnija odluka: Auto-pretplata! Svakog meseca na vaš prag stiže sve što bebi treba!

Prijavite se na naš Newsletter za najnovije informacije.