17.
Mar
2023
Katalozi u Aksi
08.
Mar
2023
Razvoj bebe i deteta

Kada dođe 8. nedelja bebinog razvoja, vaša beba je stara mesec i 4 nedelje. Sada počinje polako da se smeška i to će probuditi posebna osećanja kod vas. Pošto je napunila dva meseca, beba počinje više da reaguje na zvuk u okolini. 

08.
Mar
2023
Razvoj bebe i deteta

U 9. nedelji bebinog života, bebe nastavlja da se razvija i raste. Postaje sve jača i polako uspeva da drži sama glavu nekoliko sekundi. Takođe, počinje bolje da prati predmete, ujedno otkriva svoje ručice. Sve više će želeti da se igra i dohvati savki predmet koji joj se nađe u blizini.
 

08.
Mar
2023
Razvoj bebe i deteta

Tokom ove nedelja počinje sve bolje da komunicira sa okolinom na sebi sopstven način. Sada ćete mnogo jasnije i lakše uspeti da razumete ako joj nešto nije po volji. Neka vas ne iznenadi ako beba bude spavala više do 5 sati tokom noći. To će vam i te kako pomoći da se odmorite.
 

07.
Mar
2023
Razvoj bebe i deteta

Kada birate odeću ili obuću za bebu nije lako proceniti koja vam je veličina potrebna. Često se dešava greška pri odabiru, pogotovu ako kupujete kao poklon za bebe i decu. Najveći problem prilikom kupovine je taj što deca i bebe brzo prerastu garderobu i obuću. Upravo zato smo za vas pripremili tekst koji će vam objasniti kako da odaberete prave veličine odeće i obuće, a tu je i tabela kao vodič. 

21.
Feb
2023
Srećna trudnica

Težina bebe tokom trudnoće, kao i veličina, najbolji je pokazatelj kako se beba razvija. Bebina težina treba da raste svojim prirodnim tokom, a suština je da ne dođe do gojaznosti, niti neuhranjenosti. U nastavku teksta saznajte na koji način i koliko bi trebalo da iznosi težina bebe tokom trudnoće.

21.
Feb
2023
Zdrava beba, zdravo dete

Vakcinacija predstavlja preventivnu zdravstvenu zaštitu beba i dece. Sprovođenje ima za da suzbije i spreči širenje infektivnih bolesti. Putem vakcine u dečiji organizam se ubacuje mala doza infektivnih bolesti (uzročnici). Time se podstiče imuni sistem koji počinje da razvija otpornost.

21.
Feb
2023
Zdrava beba, zdravo dete

Poznato je da čaj od kima ima razna delotvorna dejstva na organizam. Odličan je protiv grčeva, nadutosti i za mršavljenje. Iako se najviše posmatra kao začin, sve više se koristi za zdravlje. Čaj od kima za bebe pokazao se u praksi kao fenomenalan, ako vaša beba ima problema sa grčevima i gasovima. U nastavku teksta saznajte kako se pravi čaj od kima, zašto je zdrav i razne recepte za čaj od kima.

21.
Feb
2023
Zdrava beba, zdravo dete

Bebina koža znatno je osetljivija nego koža odraslih. Pošto se još razvija, njena koža se češće isušuje, zbog čega mora svakodnevno da se neguje i  hidrira. Zato je i podložna raznim vrstama osipa i infekcijama. Jedan od čestih problema koji se javlja je osip od vrućine kod beba. Najviše tokom toplih i sunčanih dana.

21.
Feb
2023
Razvoj bebe i deteta

6. nedelja bebinog razvoja predstavlja period kada su se svi ukućani navikli na novorođenče. Razvoj bebe u šestoj nedelji najviše pažnje obraća na boje i kontraste, omiljene su joj bela i crna. U ovom periodu beba je nešto duže budna tokom dana, te ćete imati vremena da učestvujete u njenom razvoju. Beba je veličine do 2 do 4mm.
 

21.
Feb
2023
Razvoj bebe i deteta

Ovo je nedelja kada vaša beba pokušava da uskladi sva čula i pokrete. Prepoznaje kontrast boja, čuje i razlikuje ukus mleka od ostalih ukusa. Kada dođe 7. nedelja bebinog života, ona pokušava da poveže ukuse s predmetima koji joj se nađu u ustima. 

31.
Jan
2023
Katalozi u Aksi
25.
Jan
2023
Katalozi u Aksi