%
×
dana sati minuta sekundi


Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/local/www/aksa.rs/public_html/nb-public/themes/nbshop5_aksa/article_grid_listing.php on line 9

Notice: Trying to get property of non-object in /srv/local/www/aksa.rs/public_html/nb-public/themes/nbshop5_aksa/article_grid_listing.php on line 9

20.
Aug
2021
Srećna trudnica

Ušli ste u treći trimestar, čestitamo! Očekuje vas još 12 nedelja do porođaja. Zbog novih simptoma i nelagodnosti zbog rastućeg stomaka koje možda osećate, ali i pada energije koji se vraća sa ulaskom u treći trimestar, verovatno vam nije do slavlja. Ipak, možda se ovo osećanje promeni kada samo pomislite na to čudo koje se odvija u vašoj materici.

20.
Aug
2021
Srećna trudnica

Do sada bi beba trebalo da se već namestila u položaj za porođaj, a u nedeljama koje slede će beba znatno intenzivnije dobijati na težini nego što je to do sada bio slučaj jer će do porođaja njena težina biti dvostruko do trostruko veća u odnosu na trenutnu. Mame u ovom periodu takođe dobijaju na težini, a od novih simptoma mogu da osećaju pojačan apetit, ali i sve manje energije.

17.
Aug
2021
Srećna trudnica

Kako se drugi trimestar bliži kraju, uzbuđenje raste. Još nepunih 13 nedelja do porođaja.  Vaša beba postaje aktivnija nego ikad zbog čega njeni mišići lagano dobijaju tonus, a još jedna stvar koju bi mogli da osetite jeste bebino štucanje.

12.
Aug
2021
Srećna trudnica

Vaš stomak prati ubrzan rast vaše bebe i do sada bi mogao da bude velik kao fudbalska lopta.  Bebina koža u ovoj nedelji dobija sve prirodniji izgled, a u toku su i procesi koji su deo pripreme za buduće disanje. Evo šta sve možete da očekujete u 25. nedelji trudnoće:

12.
Aug
2021
Srećna trudnica

Polako se približavate kraju drugog trimestra i približavate trećem. Kako stomak postaje sve veći, može vam biti sve teže da spavate i verovatno ćete primetiti veću količinu nespretnosti zbog trenutne situacije. Sa druge strane, bebi više nije tako komotno u stomaku, ali to ne znači da nema dovoljno prostora, samo malo manje komocije za sve te akrobacije koje je uvežbala i koje uživa da izvodi.

11.
Aug
2021
Katalozi u Aksi
03.
Aug
2021
Korisne informacije

Neka ovo bude možda prvo letovanje na koje ćeš sa sobom poneti ECOEGG ekološke proizvode! Uz brigu o životnoj sredini i brigu o sebi, koristeći hipoalergijske proizvode sa 0% toksičnih hemikalija, otkrićeš kako pranje veša uopšte ne mora da bude dosadno i da je pre svega moguće i dok si na odmoru – ECOEGG eko-deterdžent staje čak i u ranac!!

03.
Aug
2021
Zdrava beba, zdravo dete

Prvo što roditelji treba da znaju kada su u pitanju kolike (grčevi) kod beba – jeste da je beba zdrava a da kolike nisu bolest već stanje koje će proći. Ne zna se tačan uzrok kolika, pa samim tim ne postoji ni konkretna terapija (lek) koja bi otklonila ovaj problem. Ipak se pouzdano zna da jedan od uzroka kolika mogu biti nagomilani gasovi u crevima

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

Čestitamo. Na pola ste puta. 5. mesec trudnoće mnoge trudnice opisuju kao najzabavniji od svih. Stomak vam je sada prilično uočljiv, a beba se sve više kreće i uvežbava reflekse sisanja za koje sve češće upotrebljava i sopstveni palac. Do sada ste verovatno mogli da saznate pol bebe ukoliko ste to želeli. Uzbuđenje raste, zajedno sa vašom bebom...

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

Ukoliko do sada niste bili sigurni kada se vaša beba kreće, od ove nedelje to više neće biti slučaj: vaša beba postaje sve veća i jača, a njeni pokreti artikulisaniji. U 21. nedelji beba može da čuje zvuke iz spoljašnje sredine, njena koža postaje osetljiva na dodir, a beba takođe počinje da guta amnionsku tečnost čime razvija gutanje i probavu. Čeka vas još 19 nedelja do termina, što znači da je pravo vreme da počnete sa pripremama za porođaj i planiranje prostora i opreme za bebu.

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

U 22. nedelji vaša beba je velika kao dunja. Njena čula se izoštravaju i ona i dalje većinu vremena u budnom stanju nastoji da uvežbava pokrete i reflekse koji će joj biti neophodni odmah po rođenju. Osim rasta stomaka, buduće mame bi mogle da promene i osetni rast stopala usled koga bi možda morale da nabave obuću veću i za jedan broj. Ovo je još jedan simptom karakterističan za trudnoću za koji je zadužen hormon relaksin.

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

Čestitamo! Ušli ste u 6. mesec trudnoće. Još 3 meseca do kraja. U 23. nedelji trudnoće, vaša beba nastavlja da raste i da dobija na težini sve intenzivnije. Zapravo, u narednih mesec dana beba će najverovatnije duplirati svoju trenutnu težinu. Pokreti bebe su sve jači i verovatno su uočljiviji. U međuvremenu, vaš stomak koji takođe raste može počete da vas svrbi i verovatno ćete primetiti pojavu tamne linije na stomaku, takozvanu linea negru.

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

Vaša beba je u odnosu na prethodnu nedelju dobila oko 100 grama u masi - većinom od akumulacije potkožne masnoće, ali i usled jačanja i rasta mišića, organa i kostiju. Njen sluh sve više napreduje i do sada je sposobna i da pamti određene zvuke. Sada je pravo je vreme da počnete da razvijate njen muzički ukus. A kakvo je stanje kod vas? Da li ste primetile promene u predelu pupka i šake?

15.
Jul
2021
Baby Planeta

Inglesina kolica Quid su ultra-kompaktna, super lagana kolica idealna za putovanja. Imaju težinu od samo 5,9 kg tako da se uz pomoć praktične ručke mogu nositi bilo gde.
Mogu se otvoriti i sklopiti sa samo jednom rukom. Tenda kolica je napravljena od anti-UV tretiranog materijala (UPF 50+). 

15.
Jul
2021
Baby Planeta

Chicco ležaljka Rhythm n sound je savršena ležaljka za miran i udoban bebin dan. Uz elegantan dizajn,  uklapa se  u svaki enterijer. Poseduje nežne molodije, koje umiriju i opuštaju vašu bebu. Pored melodije, beba može da se klizno ljulja levo desno, što čini da se opusti i miruje.