Biti roditelj

Pokloni za bebe – 5 poklona zbog kojih osmeh vaše bebe neće izostati. A ni vaš!

Rođenje deteta je najradosniji trenutak svake porodice, a uzbuđenje je još veće ako mama i tata postaju roditelji po prvi put. Tada novopečeni roditelji dobijaju pregršt saveta sa svih strana. Bake i deke se drže staromodnih, proverenih recepata koje su uporno primenjivali sa svojom decom, tetke, ujne i strine pokušavaju bebu da animiraju igračkama na prvi njihov plač, a drugari roditelja koji imaju decu daju savete u koje ni sami još uvek nisu sigurni.

Kako u celom tom haosu novopečeni roditelji donose odluke kada su zbunjeni 24 sata u nedelji? Da biste novopečenim roditeljima u vašem okruženju olakšali ovaj period, predlažemo vam da pogledate koji su to pokloni za bebe koji će obradovati svakog roditelja, ne samo zbog toga što će im biti korisni, već i zato što će im uštedeti vreme i olakšati izazovni period „početničkog roditeljstva“. Ovo je top 5 poklona za bebe i mame (ali i tate).

1. Odeća za bebe je poklon sa kojim ne možete da pogrešite

Pokloni za novorođenče sa kojima nećete nikada pogrešiti su naravno - odelca za bebe. Čak i da se ne snalazite dovoljno dobro sa veličinama, najlakše ćete ih pogoditi dok je beba još mala. Dovoljno je da pre odlaska u prodavnicu saznate koliko tačno meseci ima beba, a pomoć svakako potražite od prodavca.

Benkice, bodići, kombinezoni, zeke, čarapice, kapice... Ovde će vam najveći problem biti kakav dezen odelca izabrati, jer je ponuda toliko velika da ćete i sami poželeti da neke dezene imaju i za starije.

2. Zanimljive igračke – da i mama i tata imaju svojih pet minuta

Ako ste mislili da je izbor odeće za bebe preveliki, onda verovatno ne znate kako tek može da izgleda izbor igračaka za decu.

Ali budite oprezni sa odabirom igračaka. Prvo, bebama nikako ne bi trebalo da kupite igračku koja sadrži sitne delove koje lako može da stavi u usta i proguta. Drugo, uvek birajte igračke proverenih brendova koji su prepoznati po svom kvalitetu, i treće -  savetujemo vam da za dete od malih nogu birate edukativne igračke sa kojima se neće samo igrati, već će kroz igru upoznavati svet oko sebe i učiti neke nove stvari.

Neke od igračaka koje mogu biti odličan izbor za bebu su Chicco edukativne igračke uz koje deca slušaju reči na srpskom i engleskom jeziku, što im pomaže da lakše usvajaju nove termine. Chicco knjiga o farmi ili emotivni meda Teddy će vam se možda dopasti.

3. Kozmetika za bebu je uvek dobar izbor

Kupovinu pelena prepustite mamama i tatama i iznenadite ih kozmetičkim preparatima koji u kući novorođenčeta nestaju brzinom svetlosti.

Dečiji sapuni, kremice, losioni, balzami, puderi za bebe... Izbor ovih preparata je ogroman, ali preporučujemo da birate prirodnu kozmetiku zbog nežne bebine kože. Konsultujte se sa prodavcima pre izbora i imaćete odličan poklon za bebe i mame.

4. Nameštaj za bebe – birajte proverene poklone za bebe

Ukoliko želite da vaš poklon za bebu bude poseban, predlažemo vam da razmislite o nekom komadu nameštaja za novorođenče.

Da li će to biti ljuljaška, krevetac, hranilica, stalak za presvlačenje – izbor je na vama.

Ipak, savetujemo vam da za svaki slučaj pre kupovine pitate mamu srećnog slavljenika da li joj se sviđa izbor, kako biste bili u potpunosti sigurni da dan nakon kupovine nećete ići u prodavnicu da taj poklon zamenite.

5. Ako i dalje ne možete da se odlučite, vaučer je za vas!

Mnoge prodavnice za bebe i decu imaju u svojoj ponudi vaučere na koje možete da uplatite određeni iznos novca, nakon čega roditelji u tom iznosu mogu sami da biraju šta će pazariti u radnji. Za neodlučne ovo je verovatno najbolji izbor poklona.

U Aksi možete uzeti vaučere u različitoj vrednosti, a ukoliko želite svoj izbor da svedete na minimum, mamama možete uvek da pošaljete Aksinu gift listu koju ona može da popuni proizvodima koji joj se sviđaju, a sve što je potrebno da vi uradite nakon toga jeste da te proizvode kupite.

Iako deluje konfuzno, posebno onima koji to rade prvi put, biranje poklona za bebu je zapravo pravo uživanje kada vidite iskren osmeh vaših prijatelja, rodbine, ali i bebe, nakon što im predate poklon. Tada sav napor koji ste proživeli pada u zaborav.

Da li Vam je ovaj članak bio od pomoći