Korisne informacije

Koja su najbolja kolica za bebe?

Radost roditeljstva donosi sa sobom i prve brige. Kupovina za bebu, još ako ste prvi put roditelj, može zadati velike glavobolje. Evo male pomoći u vidu saveta kako odabrati najbolja kolica za bebe.

Pri izboru kolica vodite računa da zadovoljite razne potrebe vas i vaše bebe:

  • U zavisnosti od pola deteta, kao i vaših preferencija, možete birati dezene nežnijih, pastelnih ili jarkih boja, i tako izabrati baš onaj po vašoj meri, u mnoštvu različitog dizajna naše ponude.
  • Broj dece diktira i broj sedišta u kolicima, te možete pronaći kolica za blizance, ali i za trojke.
  • Bezbednost kolica odnosno bebe u kolicima treba da vam bude na listi prioriteta, pa obratite pažnju na ovu stavku kada birate kolica za vas i vašu bebu.
  • Dimenzija kolica je veoma važna pogotovo, ako ste ograničeni sa prostorom. Veličina kolica mora da bude u skladu sa dimenzijama ulaznih vrata, lifta i dimenzijom vašeg gepeka. Posebno treba obratiti pažnju na kolica za blizance, kolica za trojke, zbog svojih gabaritnih dimenzija.
  • Težina kolica je veoma bitna stavka prilikom izbora kolica za bebe. Ako ste sitnije i nežnije građe, naš savet je da birate kolica što manje težine. Ovaj savet se takođe odnosi i na vas koji živite u zgradi bez lifta. Kolica manje težine značajno su lakša za rukovanje od onih težih.
  • U zavisnosti od godišnjeg doba kada očekujete bebu, izbor kolica će se razlikovati. Ukoliko je vaša beba rođena na zimu ili jesen, potrebno je da birate kolica koja imaju svu dodatnu opremu za ovaj hladan i kišni period. Naravno, ako je vaša beba rođena u letnjim mesecima, nećete imati potrebe za dodatnom opremom, barem ne u samom početku.
  • Na dimenziju, vrstu i broj točkova takođe obratite pažnju. Gumeni točkovi su udobniji za vožnju i lakši za savladavanje prepreka na putu. Veliki točkovi takođe doprinose udobnosti vožnje, ali mogu da vam zadaju problem prilikom sklapanja kolica i traže veći prostor za skladištenje. Kolica sa tri točka su mobilnija, ali su kolica sa četiri točka stabilnija.
  • Način odnosno sistem upravljanja kolicima, je veoma važan. Ukoliko je ručica kolica spojena, lakša je za upravljanje i omogućava vam da bebu okrenete ka sebi ili ka spolja. Kolica, koja imaju odvojene ručice, sklapaju se kao kišobran kolica i te ručice uglavnom imaju više položaja.
  • Proverite da li kolica imaju amortizere, posebno ako ste avanturista i bebu često vozite u prirodu, po neravnom terenu.

Najbolja kolica za bebe i decu

Sada kada smo se upoznali sa osnovnim karakteristikama na koje treba obratiti pažnju prilikom izbora kolica, u daljem tekstu predložićemo vam neke od najtraženijih modela kolica koja se nalaze u našoj ponudi. Najbolja kolica za bebe su ona kolica koja najviše odgovaraju vama i vašim potrebama, a evo nekih predloga.

Kolica za bebe 3 u 1

Stručnim jezikom trio sistem ili kolica za bebe 3 u 1 su kolica koja su najtraženija, posebno ukoliko prvi put očekujete bebu. Ovaj komplet obuhvata: kolica za bebe, nosiljku za bebe i autosedište za bebe. Koriste se od rođenja bebe pa sve do 36 meseci starosti deteta ili do 15kg težine deteta. Veoma je važno da ovaj model kolica bude što manje težine i lagan za upravljanje prilikom vožnje kolica. Nosiljka se koristi od prvog dana izlaska iz porodilišta, lako se montira na kostur kolica za bebinu prvu šetnju. Auto sedište je veoma važno za porodice sa automobilom, veoma lako se prenosi sa kolica u automobil i obrnuto. Sama kolica se koriste, posle navršene prve godine deteta, kada već može samo da hoda i sedi. 

Model kolica za bebe 3 u 1 je idealno i kompletno rešenje koje će zadovoljiti potrebe roditelja za vreme odrastanja deteta.

Kolica za bebe 2 u 1

Duo sistem ili kolica za bebe 2 u 1 sadrže auto sediste i sama kolica. Kao i prethodno pomenuti model kolica za bebe 3 u 1, samo što je ovaj model bez nosiljke. Nosiljku zamenjuje auto sedište. Veoma su praktična i koriste se od rođenja bebe pa sve do 36 meseci starosti.

U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor kolica za bebe 3 u 1 i kolica za bebe 2 u 1 najpoznatijih svetskih brendova: Anex, Chicco Juvenille, Graco, Hauck, Inglesina, Mutsy, Puerri i Teddy Bart. Kompletan asortiman možete pogledati klikom ovde.

Kolica za blizance

Očekujete blizance? To je pravi izazov za roditelje. Veoma je važno izabrati adekvatna kolica jer ovim kolicima ipak morate voziti dve bebe. Kada birate kolica, poželjno je uzeti u obzir pol vaših beba. U skladu sa tim, možete odabrati dezen i boju. Mnogi roditelji često se odluče za neutralne boje, poput sive, zbog praktičnosti lakog održavanja. Težina samih kolica zaista mora biti što manja, jer treba uzeti u obzir i težine vaših beba. Mesto gde živite, da li je to zgrada, kuča, sa liftom ili bez, jednostavno metar u ruke i merite, same ulaze u zgradu ili kuću, merite širinu i dužinu lifta u koji kolica za blizance treba da stanu. Gepek vašeg automobila, takođe izmerite, tako da možete da smestite vaša sklopljena kolica. Sredina u kojoj živite diktiraće vam sam izbor. Ukoliko živite u gradu gde su automobili parkirani uz sam trotoar, izabraćete kolica gde su sedišta jedan iza drugog ili naspram. Ako živite u manjem mestu ili gradu sa širokim bulevarima, vaš izbor može biti baš onaj gde su sedišta jedno pored drugog. Točkovi treba da budu gumeni, ne velikih dimenzija i poželjno sa amortizerima, kako bi vožnja bila izuzetno udobna. Sedište kolica treba da bude podesivo iz sedećeg u ležeći položaj i obrnuto.

Hauck kolica za blizance

Hauck je jedan najpoznatijih nemačkih proizvođača bebi opreme, a u svojoj ponudi ima i kolica za blizance. Ova kolica se odlikuju svojom jednostavnošću i praktičnošću. Sedišta su podesiva, tako da se koriste od 0+ do 36 meseci odnosno do 15kg po detetu. Sklapaju se u kišobran kolica, što znači da su lako sklopiva i rasklopiva. Ovaj sistem sklapanja omogućava i zauzimanje manje mesta prilikom odlaganja. Veoma su lagana (oko 13kg), kao i bezbedna za vaše mališane, sa 5 tačaka vezivanja. Toćkići su gumeni i rotirajući, za lakše upravljanje. Ovaj model Hauck kolica za blizance je najpraktičniji za roditelje, a kasnije i za same blizance, jer ostvaruje dobru komunikaciju u psihofizickom razvoju međusobno, jer sede jedno pored drugog.

Vaš izbor svakako mogu biti osnovna kolica i posebno kupovina dodatne opreme za kolica, ali zbog ekonomičnosti i praktičnosti kolica za bebe 2 u 1 ili kolica za bebe 3 u 1 su idealan izbor.

Da li Vam je ovaj članak bio od pomoći