Korisne informacije

Kako da kupanje bebe bude bezbedno i zabavno

Kupanje bi za vašeg mališana trebalo da bude zabavno i opuštajuće. Dok kupate bebu, ona obično legne i pusti da voda umiri i stimuliše njeno tela, što pomaže opuštanju mišića. Bebe većinu vremena provode spavajući, što može da im napne mišiće, uzrokujući umor. Tokom kupanja, sva ta napetost nestaje, što čini bebu sretnom i okrijepljenom. 

Međutim, iako svi znaju koliko je vreme kupanja važno za bebe, malo roditelja zna kako to da pravilno izvede. Kako napraviti od kupanja bezbedno i zabavno iskustvo za svog mališana? U nastavku se nalazi nekoliko saveta: 

  1. Neka povežu vreme za kupanje sa zabavom

Kada je vaša beba uznemirena bez očiglednog razloga, najverovatnije je samo umorna i treba joj opuštanje. Tada bi trebalo da razmislite o kupanju. Zgrabite nekoliko igračaka za kupanje i postavite ih u kadu odgovarajuće veličine, kao što je kada za beba AquaScale 3 u 1. Vremenom će vaša beba početi da povezuje kupke sa opuštanjem i zabavom, čineći da još više uživa u kupkama. 

  1. Pobrinite se da je temperature vode dobra

Kupanje u vrućoj ili hladnoj vodi nikome nije mnogo zabavno. Za bebe koje još ne mogu da se izraze - još manje. Kada kupate bebu, vodite računa o temperaturi vode od oko 37 ° C. Soba takođe treba da bude prilično topla. 

Ako merite temperaturu vode svaki put i to vam je previše mučno, u pravu ste, jeste, ali ne mora biti Sa kadom za bebe kao što je Aqua Scale 3u1 dobijate digitalni termometar koji vam omogućava da pazite na temperaturu vode tokom kupanja. 

  1. Neka kupanje ne bude samo čišćenje

Naravno, glavni razlog za kupanje je da vaše dete bude čisto. Međutim, možete i puno drugih stvari da radite tokom kupanja. Kupite nekoliko igračaka za kupanje i preusmerite pažnju svog mališana na njih. Postoje i knjige pogodne za kupanje koje možete doneti u kadu.

Dok kupate svoju bebu, razgovarajte s njom o tome šta radite. Razgovarajte o raznim delovima tela dok je perete ili prosto o svom danu uopšte. Bez obzira da li vas razume ili ne, slušanje vašeg govora će značiti mnogo za razvoj njenog jezika i govora. 

Sa odgovarajućom opremom možete iskoristiti vreme kupanja i za merenje bebe. Ako imate AquaScale 3u1, moći ćete da izmerite težinu svoje bebe dok je kupate. Ovo je sjajno jer ćete moći pažljivo da pratite dobijanje na kilaži bebe svaki put kada je kupate, što je savršeno ako volite da vodite pedantnu evidenciju kao ja!

  1. Pobrinite se za dobar oslonac bebe u vodi

Bezbednost bi uvek trebalo da vam je na prvom mestu tokom kupanja. Možete držati bebu u rukama dok je perete, ali ovo nije najbolji pristup jer ćete, osim što će vam ruke postati klizave, biti previše angažovani da biste se igrali sa svojim mališanom. 

Šta je onda alternativa? Postoje kade za bebe koje dolaze sa specijalizovanim osloncem za bebe. Neke od njih imaju uloške za bebe koje je moguće ukloniti, što je odličan izbor ako tražite kadu za bebe koja će rasti zajedno sa vašim detetom. 

Kada AquaScale 3 u 1 ima uložak za bebe koji se može ukloniti kako vasa beba raste. Ovo znači da ćete moći da je koristite više od dve godine, što je upravo ono što vam treba ako iz godine u godinu ne želite da kupujete kadu za bebe. 

Na kraju…

Kupanje je jedna od onih stvari koju bebe vole i mrze u jednakoj meri. Iako je kupanje važan deo njihove higijene, ono može biti prilično opasno ako se ne izvodi kako treba. Nasapunjanoj bebi je vrlo lako da sklizne iz ruku roditelja i povredi se ili utopi. 

Najbolji način da se ovo spreči je ulaganje u bezbednu namensku stanicu za kupanje kao što je AquaScale 3u1. Novi V3 model može se pohvaliti još većim prednostima u odnosu na svog prethodnika. Novi model ima elegantan dizajn koji štedi prostor, a tehnologija merenja težine je poboljšana, pa samim tim i preciznija!

Uz savete koji su ovde navedeni, kupanje vašeg deteta sada ne bi trebalo da bude samo potpuno bezbedno već i zabavno! Pored toga, kada kupanju pridodate i odgovarajuću kadu za bebe, i vi ćete se pridružiti zabavi! 

Da li Vam je ovaj članak bio od pomoći