Razvoj bebe i deteta

10. nedelja bebinog razvoja - 2 meseca i 2. nedelja

Tokom ove nedelja počinje sve bolje da komunicira sa okolinom na sebi sopstven način. Sada ćete mnogo jasnije i lakše uspeti da razumete ako joj nešto nije po volji. Neka vas ne iznenadi ako beba bude spavala više do 5 sati tokom noći. To će vam i te kako pomoći da se odmorite.

10. nedelja bebinog razvoja - saveti za mame

Vaš partner i vi ćete posvetiti pažnju jedno drugom. Iako za to imate malo vremena, ljubav je snažna jer imate novog člana vaše porodice. Imajte na umu da su se u vašim životima dogodile velike promene i da je potrebno vreme kako bi se sve vratilo na prethodno stanje. 

Ako želite da imate odnose sa svojim partnerom, znajte da postoje šanse da zatrudnite. Razmislite o vrstama preventive, jer vaše telo je prošlo kroz ozbiljan period promena, te nova trudnoća može uticati na vaše zdravlje. 

Saveti za bebe od 2 meseca i 2 nedelje

Druženje sa dvomesečnom bebe je pravo uživanje. Svaki trenutak će biti poseban. Primetićete da bebe sada počinju da imitiraju zvuk koji čuju. Takođe, nalazite se u periodu vakcinacije bebe, tako da ako niste dosad to uradili, obratite se svom pedijatru. 

Izvor: https://demetra.rs/

Da li Vam je ovaj članak bio od pomoći