%
×
dana sati minuta sekundi


Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/local/www/aksa.rs/public_html/nb-public/themes/nbshop5_aksa/article_grid_listing.php on line 9

Notice: Trying to get property of non-object in /srv/local/www/aksa.rs/public_html/nb-public/themes/nbshop5_aksa/article_grid_listing.php on line 9

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

Čestitamo. Na pola ste puta. 5. mesec trudnoće mnoge trudnice opisuju kao najzabavniji od svih. Stomak vam je sada prilično uočljiv, a beba se sve više kreće i uvežbava reflekse sisanja za koje sve češće upotrebljava i sopstveni palac. Do sada ste verovatno mogli da saznate pol bebe ukoliko ste to želeli. Uzbuđenje raste, zajedno sa vašom bebom...

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

Ukoliko do sada niste bili sigurni kada se vaša beba kreće, od ove nedelje to više neće biti slučaj: vaša beba postaje sve veća i jača, a njeni pokreti artikulisaniji. U 21. nedelji beba može da čuje zvuke iz spoljašnje sredine, njena koža postaje osetljiva na dodir, a beba takođe počinje da guta amnionsku tečnost čime razvija gutanje i probavu. Čeka vas još 19 nedelja do termina, što znači da je pravo vreme da počnete sa pripremama za porođaj i planiranje prostora i opreme za bebu.

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

U 22. nedelji vaša beba je velika kao dunja. Njena čula se izoštravaju i ona i dalje većinu vremena u budnom stanju nastoji da uvežbava pokrete i reflekse koji će joj biti neophodni odmah po rođenju. Osim rasta stomaka, buduće mame bi mogle da promene i osetni rast stopala usled koga bi možda morale da nabave obuću veću i za jedan broj. Ovo je još jedan simptom karakterističan za trudnoću za koji je zadužen hormon relaksin.

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

Čestitamo! Ušli ste u 6. mesec trudnoće. Još 3 meseca do kraja. U 23. nedelji trudnoće, vaša beba nastavlja da raste i da dobija na težini sve intenzivnije. Zapravo, u narednih mesec dana beba će najverovatnije duplirati svoju trenutnu težinu. Pokreti bebe su sve jači i verovatno su uočljiviji. U međuvremenu, vaš stomak koji takođe raste može počete da vas svrbi i verovatno ćete primetiti pojavu tamne linije na stomaku, takozvanu linea negru.

20.
Jul
2021
Srećna trudnica

Vaša beba je u odnosu na prethodnu nedelju dobila oko 100 grama u masi - većinom od akumulacije potkožne masnoće, ali i usled jačanja i rasta mišića, organa i kostiju. Njen sluh sve više napreduje i do sada je sposobna i da pamti određene zvuke. Sada je pravo je vreme da počnete da razvijate njen muzički ukus. A kakvo je stanje kod vas? Da li ste primetile promene u predelu pupka i šake?

15.
Jul
2021
Baby Planeta

Inglesina kolica Quid su ultra-kompaktna, super lagana kolica idealna za putovanja. Imaju težinu od samo 5,9 kg tako da se uz pomoć praktične ručke mogu nositi bilo gde.
Mogu se otvoriti i sklopiti sa samo jednom rukom. Tenda kolica je napravljena od anti-UV tretiranog materijala (UPF 50+). 

15.
Jul
2021
Baby Planeta

Chicco ležaljka Rhythm n sound je savršena ležaljka za miran i udoban bebin dan. Uz elegantan dizajn,  uklapa se  u svaki enterijer. Poseduje nežne molodije, koje umiriju i opuštaju vašu bebu. Pored melodije, beba može da se klizno ljulja levo desno, što čini da se opusti i miruje.

14.
Jul
2021
Novosti

Početkom jula upravo AKSA nam je donirala veliki broj  nove dečije garderobe, igračaka za sve uzraste, pelene, trotinete, kao i pakovanja različitih sredstava za ličnu higijenu. Donacija već je stigla do onih kojima je namenjena

08.
Jul
2021
Zdrava beba, zdravo dete

Pre nego što donesete odluku koju ćete hranu za bebe da kupite treba da znate da vam JUVITANA štedi i  trud i vreme  oko nabavke i izbora kvalitetnih i zdravih namirnica za obrok Vaše bebe tako da imate više vremena da volite svoju bebu

18.
Jun
2021
Srećna trudnica

U 15. nedelji trudnoće ne bi trebalo da osećate nezgodne simptome poput mučnina i nedostatka energije, a stomak još uvek nije toliko veliki da bi mogao da vas ometa u različitim aktivnostima. Kod beba u 15. nedelji započinje period okoštavanja skeleta, a njene uši i nos konačno dolaze na svoje mesto. Beba je sve aktivnija u nastojanju da ojača telo i organe koji se razvijaju, ali i kako bi uvežbala buduće pokrete poput disanja i sisanja koji će joj omogućiti da normalno funkcioniše nakon rođenja.

18.
Jun
2021
Srećna trudnica

Nalazite se u 16. nedelji trudnoće. Od ove nedelje bebu očekuje rapidan rast jer će u narednih nekoliko nedelja beba duplirati svoju težinu. Razvoj bebe prati i rast placente koja je zaslužna za nutriciju bebe. Do 16. nedelje arterijski sistem je u potpunosti formiran i sada počinje sa punim radom. Do sada je vaša beba u potpunosti savladala refleks sisanja i ukoliko budete radili ultrazvuk mogli biste je i videti kako sisa palac.

18.
Jun
2021
Srećna trudnica

Do sada bi trebalo da ste po prvi put osetili bebine pokrete. Trudnički stomak je postao prepoznatljiv, a pored stomaka, povećao se i volumen krvi, krvni sudovi, ali i sam srčani mišić. Kod bebe u 17. nedelji trudnoće više nema nasumičnih otkucaja srca jer je mozak uspostavio kontrolu nad radom kardiovaskularnog sistema. Veći deo vremena beba provodi uvežbavajući reflekse koji će joj biti od presudnog značaja nakon rođenja. Razvoj ušiju je pri kraju, a započinje i formiranje bebinih jagodica, kao i potkožnog masnog tkiva.

18.
Jun
2021
Srećna trudnica

Oko 18. nedelje trudnoće veličina bebe i posteljice su gotovo pa izjednačene. U ovom periodu vas očekuje novi ultrazvuk. Na njemu ćete moći da vidite kako se beba pokreće, ali i kako trepće sa trepavicima čiji rast je tek otpočeo. Ono što ćete takođe moći da vidite ukoliko odete na ultrazvuk u ovom periodu jeste jasno definisan pol bebe.

18.
Jun
2021
Srećna trudnica

U 19. nedelji trudnoće i vi i beba nastavljate da dobijate na težini. Stomak kod budućih mama u ovom periodu sve više raste i može se desiti da postaje sve teže da se namestite za spavanje. Beba u ovoj nedelji dobija novi nivo zaštite u vidu sirastog maza koji se formira na površini kože, a značajne promene odvijaju se i na nivou pluća i spoljašnjeg uha bebe.