Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/local/www/aksa.rs/public_html/nb-public/themes/nbshop5_aksa/article_grid_listing.php on line 9

Notice: Trying to get property of non-object in /srv/local/www/aksa.rs/public_html/nb-public/themes/nbshop5_aksa/article_grid_listing.php on line 9

06.
Oct
2021
Radno vreme prodavnica
04.
Oct
2021
Zdrava beba, zdravo dete

Na HiPP organskim farmama, životinje su srećne. Uzgoj i ishrana životinja prilagođena je svakoj vrsti, ovo je osnova organskog uzgoja. Zakonski propisi su posebno strogi: hrana mora da potiče sa organskih farmi i ne sme da sadrži antibiotike, sredstva za poboljšanje efikasnosti ili genetski modifikovane sirovine. Odabir najpogodnijih rasa životinja, pružanje mnogo prostora za kretanje, prostrane štale i dovoljno svetlosti takođe doprinose zdravlju i blagostanju životinja.

29.
Sep
2021
Zdrava beba, zdravo dete

Šta ima bitnije od toga da naše bebe budu zdrave,vesele i da dobro napreduju svaki dan? Za bebino zdravo napredovanje, lep dan i miran san potrebna je i kvalitetna i blaga nega njihove osetljive i nežne kože.

23.
Sep
2021
Novosti

Aksa nastavlja da deli poklone na dan rodjendana objekata. Ovog puta rodjendan je bio radnji u Pančevu 23.06.2020. Dobitnica je dobio Aksa gift vaučer u iznosu od 5.000 dinara i priručnik za buduće roditelje. 

22.
Sep
2021
Srećna trudnica

Kada biste mogli da sada vidite svoju bebu kroz stomak, primetili biste da vaša beba do sada ima solidnu količinu kose na glavi i da su njene oči širom otvorene kada je budna. Ono što bi takođe mogli da primetite jeste da su joj šake i prsti u potpunosti razvijeni, da su joj narasli nokti i da tim šakama može da dohvati pupčanu vrpcu ili čak stopalo.

22.
Sep
2021
Srećna trudnica

Vaša beba u 31. nedelji je aktivnija nego ikada. Sve vreme provedeno u budnom stanju beba koristi za usavršavanje refleksa koje je do sada stekla - od hvatanja, gutanja, sisanja i drugih. Sa druge strane, mnoge mame u ovom periodu praktikuju drugu aktivnost, a to je redovno trčkanje do toaleta jer pritisak na bešiku može da bude nešto veći u ovom periodu.

22.
Sep
2021
Srećna trudnica

Vaša beba i vaša stomak i dalje rastu. Za par nedelja, i vi i beba ćete proći kroz konačan rast - možete da očekujete da ćete dobijati oko pola kilograma na nedeljnom nivou od čega će polovina te težine dobijati beba.

22.
Sep
2021
Srećna trudnica

Pripreme za porođaj su u punom jeku, što u vašem telu, što i oko vas. Mnoge mame, ali i buduće tate u ovom periodu prođu kroz takozvani sindrom gnežđenja koji podrazumeva veliku želju da svi detalji u domu budu spremni za dolazak bebe. Ovo je dobra stvar, ali je važno da pazite da se ne preforsirate.

22.
Sep
2021
Srećna trudnica

Još samo 6 nedelja do termina! Deo mama u ovom periodu oseća kao da bi volelo da ima više vremena jer smatra da ima još puno stvari koje bi trebalo da se pripreme pred dolazak bebe. Drugi deo bi voleo da porođaj bude što pre…

20.
Aug
2021
Srećna trudnica

Ušli ste u treći trimestar, čestitamo! Očekuje vas još 12 nedelja do porođaja. Zbog novih simptoma i nelagodnosti zbog rastućeg stomaka koje možda osećate, ali i pada energije koji se vraća sa ulaskom u treći trimestar, verovatno vam nije do slavlja. Ipak, možda se ovo osećanje promeni kada samo pomislite na to čudo koje se odvija u vašoj materici.

20.
Aug
2021
Srećna trudnica

Do sada bi beba trebalo da se već namestila u položaj za porođaj, a u nedeljama koje slede će beba znatno intenzivnije dobijati na težini nego što je to do sada bio slučaj jer će do porođaja njena težina biti dvostruko do trostruko veća u odnosu na trenutnu. Mame u ovom periodu takođe dobijaju na težini, a od novih simptoma mogu da osećaju pojačan apetit, ali i sve manje energije.

17.
Aug
2021
Srećna trudnica

Kako se drugi trimestar bliži kraju, uzbuđenje raste. Još nepunih 13 nedelja do porođaja.  Vaša beba postaje aktivnija nego ikad zbog čega njeni mišići lagano dobijaju tonus, a još jedna stvar koju bi mogli da osetite jeste bebino štucanje.

12.
Aug
2021
Srećna trudnica

Vaš stomak prati ubrzan rast vaše bebe i do sada bi mogao da bude velik kao fudbalska lopta.  Bebina koža u ovoj nedelji dobija sve prirodniji izgled, a u toku su i procesi koji su deo pripreme za buduće disanje. Evo šta sve možete da očekujete u 25. nedelji trudnoće:

12.
Aug
2021
Srećna trudnica

Polako se približavate kraju drugog trimestra i približavate trećem. Kako stomak postaje sve veći, može vam biti sve teže da spavate i verovatno ćete primetiti veću količinu nespretnosti zbog trenutne situacije. Sa druge strane, bebi više nije tako komotno u stomaku, ali to ne znači da nema dovoljno prostora, samo malo manje komocije za sve te akrobacije koje je uvežbala i koje uživa da izvodi.