Razvoj bebe i deteta

Beba od 2 meseca - 8. nedelja bebinog razvoja

Kada dođe 8. nedelja bebinog razvoja, vaša beba je stara mesec i 4 nedelje. Sada počinje polako da se smeška i to će probuditi posebna osećanja kod vas. Pošto je napunila dva meseca, beba počinje više da reaguje na zvuk u okolini. 

8. nedelja bebinog razvoja i rasta

U ovom periodu beba će početi sve češće da pomera nogice, time jača mišiće i sprema se polako za period koji sledi, to je puzanje, a zatim i kretanje. Preporučuje se da s njom radite i vežbe za ruke. 

Kada dođe 8. nedelja bebinog života, ona će više obraćati pažnju dok joj nešto govorite. Ovo je takođe period kada bi trebalo da se raspitate u vezi sa obaveznim vakcinama za bebe.

Saveti za mame - 8. nedelja bebinog razvoja

Za mame je ovo period kada mogu polako početi da se vraćaju svakodnevnim obavezama i posvete pažnju i sebi. Dosad ste se upoznali sa ritmom bebe, te trenutke kada spava koristite da završite stvari koje niste mogle. 

Osim toga, posetite pedijatra i upoznajte se detaljno sa svim vakcinama koje je beba obavezna da primi. One su važne za imunizaciju bebe i sprečavanje pojavljivanja raznih ozbiljnih bolesti i oboljenja.

Saveti za bebe - 8. nedelja bebinog razvoja

Kao što smo napomenuli, 8. nedelja bebinog razvoja je period imunizacije. Pored toga, preporučuje se da uživate u igri sa bebom, jer ćete se veoma uskoro uveriti koliko se brzo razvijaju i rastu.

Izvor: https://demetra.rs/

Da li Vam je ovaj članak bio od pomoći