Za sunčanje | CHICCO TOYS | CHICCO FASHION | CHICCO COSMETICS | CHICCO JUVENILE | CHICCO SHOES

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Specijalne ponude
Proizvođač
Prikažite više
Izdvajamo
Prikažite više
Cena
chicco-toys
chicco-fashion
chicco-cosmetics
chicco-juvenile
chicco-shoes
5 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Prosecna ocena:
glas
1
glas
1
Chicco baby krema za sunčanje SPF50 75ml sa visokim zaštitnim faktorom, namenjena oset...
Chicco bm krema za sunčanje SPF 50+ 75ml
1.029,00 RSD
Kupi
Sačuvano u omiljne
Chicco baby sprej za sunčanje SPF50 150ml sa visokim zaštitnim faktorom, namenjen deci ...
Chicco bm sprej za sunčanje SPF 50+ 150ml
1.699,00 RSD
Kupi
Pročitajte

Sunca nikad dosta, ali to sa sobom vuče i pitanje zaštite. Zato je važno da pre izlaganja suncu i leta, pažljivo odaberete proizvod koji će vas štiti. To može biti krema, losion ili sprej. Takođe, obratite pažnju na proizvode za sunčanje za decu i bebe. Nega kože je ključna.

Zašto su važne kreme za sunčanje?

Kreme za sunčanje su veoma važne, jer čuvaju vaše lice i telo. Da biste zaštitili kožu od sunca, postoje različiti preparati. Pored krema, možete kupiti losion ili sprej. Važno je da kupujete kvalitetne kreme, jer UV zraci mogu dovesti do opekotina, oštećenja kože i njenog preranog starenja, a u pojedinim slučajevima i do karcinoma. 

Kada treba da se koristi krema za sunčanje?

Iako se kreme koriste uglavnom leti, mnogi smatraju da je nega zimi takođe važna. Svi smo svedoci da sunca može biti i tokom zimskog perioda. Nećete pogrešiti ako koristite kreme za sunčanje i zimi, baš naprotiv. Bolje ćete čuvati svoju kožu.

Kakve vrste krema postoje?

Kao što postoje različiti preparati (losion, sprej) tako postoje i različite vrste krema za sunčanje. Razlikuju se po tipu kože, mogu biti za masnu, osetljivu ili suvu kožu. Pojedine kreme za sunčanje su vodootporne, te su idealne ako uživate da provodite vreme u vodi. One se uglavnom i preporučuju leti, jer je tada nega kože zahtevnija. 

Zaštitni faktori kreme za sunčanje?

Zaštitni faktor (SPF) označava broj i njenu mogućnost da zaštiti kožu od UV zraka i sunčanja. Ako je SPF broj veći, takva krema za sunčanje daje znatno bolju zaštitu. Uglavnom se preporučuje krema za sunčanje SPF 30+, jer se može koristiti svakodnevno. Sa druge strane, ako ćete biti duže izloženi suncu, onda je za vas SPF 50+.

Bez obzira koju kremu za sunčanje odaberete, gledajte da ima oznaku za UVA / UVB zaštitu. Pošto SPF najčešće štiti samo od UVB zraka. Odabirom prvopomenute, više i bolje čete moći da se sačuvate i zaštitite od sunca. 

Kao što vidite, u ponudi se nalaze razni preparati. Bilo da odaberete losion, sprej ili kremu za zaštitu kože, najvažnije je da imaju odgovarajući SPF faktor. U našem asortimanu nalaze se i preparati koji su namenjeni za bebe i decu. Nega vaše kože može biti ključna hoće li doći do neprijatnih situacija i komplikacija.