Saveti

27.
Aug
2018
Srećna trudnica
Anemija je čest neželjeni pratilac trudnoće.
27.
Aug
2018
Srećna trudnica
Trudnoća je specifičan period i mnogi postupci majke,svesni ili nesvesni, mogu da naškode plodu.
13.
Sep
2018
Srećna trudnica
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.
22.
Nov
2018
Srećna trudnica
Pritisak u trudnoći merilo je zdravlja .Normalan krvni pritisak jedan je od važnih pokazatelja zdravlja svakog organizma. Tokom trudnoće posebno je važno da buduća majka ima normalnu vrednost krvnog pritiska, jer hipertenzija može da bude ozbiljna zdravstvena pretnja i majci i plodu.
22.
Nov
2018
Srećna trudnica
 Vežbama protiv razdvojenih mišića na stomaku .Iza nemogućnosti da se skine stomak i vežbama postigne lep izgled trbušnih mišića često stoji dijastaza. U pitanju je razmicanje uzdužnog trbušnog mišića duž središnje linije, koje se javlja kod svake treće trudnice, najčešće tokomo trećeg trimestra ili neposredno posle porođaja. O tome na koji način rešiti problem dijastaze razgovarali smo sa Snežanom Milanović, diplomiranim fizioterapeutom iz Centra za korektivnu gimnastiku.
18.
Mar
2021
Srećna trudnica
Možda vas interesuju činjenice o tome kako dolazi do trudnoće i šta se sve dešava u tom zadivljujućem procesu. Možda ste već trudni i želite da saznate šta vam sve predstoji. Možda želite da dobijete više informacija o tome kako da pomognete sebi ili budućoj mami koju poznajete kako da kroz period trudnoće prođe što zdravije i bolje. Bez obzira na razlog koji vas je inicijalno doveo na ovu stranicu, znajte da ste na pravom mestu. 
19.
Mar
2021
Srećna trudnica
Nalazite se u prvoj nedelji trudnoće, a da još niste ni trudni? Ovo je konfuzno, zar ne?  Iako ćete najverovatnije začeti tek u 3. nedelji, od prvog dana vašeg menstrualnog ciklusa računa se prva nedelja trudnoće. 
19.
Mar
2021
Srećna trudnica
Ovo je nedelja u kojoj se otvara put da dođe do začeća. U vašem telu se pod uticajem hormona dešavaju neverovatne promene koje omogućavaju pripremu da dođe do trudnoće. Iako je tehnički moguće da ovo bude nedelja kada ćete ostati trudni, najčešće do toga dolazi tek u 3. nedelji trudnoće. 
19.
Mar
2021
Srećna trudnica
U trećoj nedelji trudnoće dešava se čudo. Beba je na putu! Postajete mama. Nakon ovulacije i uspešnog začeća razvija se embrion. Embrion je za sada niz ćelija koje nastavljaju da rastu i da se umožavaju. Potrebno je oko 4 dana da oplođena ćelija - koja je sada u fazi blastociste dospe do materice i još nekoliko dana dok se ne usadi u nju.  Pol vaše bebe već je određen, iako ćete moći da saznate da li je u pitanju dečak ili devojčica  tek u drugom tromesečju.